top of page
  • Dušan Jánsky

Startujeme ve velkém: Lukáš "Lukan" Podpěra 7-Dan!

Aktualizováno: 4. 10. 2022

Prvním hostem GoCastu je český aktuálně nejsilnější hráč Lukáš Podpěra, kterému nikdo neřekne jinak než Lukan. Dozvíte se, jak přistupuje Lukáš k tréninku sebe i svých svěřenců. Dále o zkušenostech s tréninkem v Asii, ale i například o spolupráci se sportovním psychologem nebo vzniku přezdívky Lukan.

Málokdo ví, že první zkušenost s go měl Lukan již v 5 letech, kdy ho hra příliš neoslovila. Později pak navštěvoval kroužek Jany Hricové, která vede kroužky go v Praze do dnes a se svým klubem PromoGo, který se primárně zaměřuje na šíření go mezi dětmi a mládeží, a zasloužila se o zažehnutí vášně pro go u mnoha generací dětí, jež později dospěly v silné hráče této deskové hry.

Postupem let se Lukáš vypracoval: navštívil dokonce Asii. Dozvíte se, že denně nebylo výjimkou trávit v go škole i 12 hodin: "Člověk musel rychle přijmout, že je jeden z mnoha. Nebylo výjimkou prohrávat s desetiletými dětmi."

Doženou výkonnostně evropští hráči asijské profesionály? Jak vypadá Lukášův trénink dnes? Čeká české go slibná budoucnost? Toto i mnohem více se dozvíte v našem rozhovoru s Lukášem Podpěrou.


Rozhovor

Trenérské služby Lukáše Podpěry

Neváhejte se Lukanovi ozvat na lukan.go@gmail.com.


Podněty k rozhovoru či jakýkoliv feedback

komentářovou sekci na Youtube, komentáře pod tímto příspěvkem, pro komplexnější, nebo anonymní feedback můžete využít náš email: gocastcz@gmail.com.

Novinky

Sledujte náš facebook, instagram, případně tento web.


Podpořte projekt GoCast

Pokud nás chcete podpořit, sdílejte, likujte a rozšiřujte náš dosah (jak na sociálních sítích, tak v běžném životě). Rádi také uvidíme komentáře, neboť se čísla na viewcountu změní v reálné osoby.

42 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page